Tuovi Siiri Hännisen säätiön toiminta on jatkunut vuoden 2020 aikana. Säätiön tukemissa hankkeissakaan ei olla täysin vältytty COVID-19 vaikutuksilta

TIEDOTE 15.6.2020 – VAPAA JULKAISTAVAKSI

Tuovi Siiri Hännisen säätiö on jatkanut yhteistyötään Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Uudenmaan piirin ja Nummelan Palloseuran (NuPS) kanssa myös vuonna 2020. Säätiö on myöntänyt molemmille toimijoille avustukset, joiden turvin toimijat ovat jatkaneet toimintaansa lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyön parissa Vihdin alueella. Yhteistyö MLL:n ja NuPS:n kanssa on jatkunut jo usean vuoden ajan. Yhteistyössä toteutetut hankkeet ovat tuottaneet hyviä tuloksia säätiölle tärkeissä kohderyhmissä. 

Tuovi Siiri Hännisen säätiö ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 alkaen. Säätiön hallitus on myöntänyt 16 000 euron suuruisen avustuksen vuodelle 2020.

Vihdissä, kuten monissa muissakin Suomen kunnissa, resurssit ja mahdollisuudet tarjota lapsiperheille suunnattua ennakoivaa perhe- ja nuorisotyötä ovat rajalliset. Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuen turvin MLL on jatkanut jo vakiintuneita tukitoimintoja lapsiperheiden ja lasten tueksi. Vuoden 2020 toimintaan kuuluvat mm. perhekahvilat, suojatievalvonta, tilapäinen lastenhoitoapu, perhekummitoiminta ja läksykerhot. Uutena toimintana mukaan on tullut ABC-vanhempainryhmät, joissa sovelletaan Ruotsissa kehitettyä toimintakonseptia, jossa pienten lasten vanhemmat saavat käytännönläheisiä vinkkejä ja ohjeita arjen kasvatuspulmiin sekä tukea lapsen kasvun tukemiseen.

Nummelan Palloseura (NuPS) ja Tuovi Siiri Hännisen säätiö aloittivat yhteistyönsä syyskuussa 2015 käynnistetyllä ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille”-hankkeella. Hankkeen tavoitteena oli kehittää uraauurtava palvelumalli, jolla tuotetaan vihtiläisille kotona asuville ikäihmisille terveyttä ja hyvinvointia parantavia palveluja yhteistyössä Vihdin kunnan ja Peruskuntayhtymä Karviaisen kanssa. Hanke on juurtunut hyvin Vihdin alueelle ja se on myös laajentunut muun rahoituksen tukemana. Hankkeessa NuPS:n koulutetut lähiliikuttajat vievät liikuntaa edistäviä palveluita ja juttuseuraa ikäihmisten koteihin ohjatusti ja turvallisesti. Säätiön myöntämä avustus vuodelle 2020 on suuruudeltaan 43 000 euroa.

Koronavirus (COVID-19) on vaikuttanut säätiön molempien yhteistyökumppaneiden toimintaan. Koska ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille”-hankeen asiakkaat kuuluvat riskiryhmään, NuPS luopui Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaan kotikäynneistä jo maaliskuun alkupuolella. Myös MLL on sopeuttanut toimintaansa THL:n ohjeistuksen mukaan. Molempien toiminnassa on nyt pyritty tuomaan vastaavia palveluja etänä eri kanavia ja teknologioita hyödyntäen.

”Säätiön toiminnan tarkoituksena on tukea lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyötä Vihdissä. MLL:n ja NuPS:n toteuttamat hankkeet ovat tukeneet tätä hienosti ja hankkeista saatu palaute on ollut erittäin positiivista”, toteaa Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuore hallituksen puheenjohtaja Antti Lehtinen. ”On ollut hienoa nähdä kuinka näiden kahden hankkeen yhteydessä tehty työ on vakiintunut Vihdin alueella. Tästä syystä on ollut luontevaa jatkaa ja kehittää yhteistyötä sekä MLL:n että NuPS:n kanssa”, jatkaa Antti Lehtinen.

Lisätietoja:

Kari Liukko, asiamies, Tuovi Siiri Hännisen säätiö
Puh. 040 842 94 96, etunimi.sukunimi (at ) tsh-saatio.fi