Säätiön historia

Tuovi Siiri Hännisen säätiö on perustettu vihtiläisen Tuovi Siiri Hännisen testamentin nojalla. Säätiö on perustettu 21.5.2013 ja se merkittiin säätiörekisteriin 25.11.2013.

Nuoren säätiön ensimmäisten toimintavuosien aikana säätiön hallitus on järjestäytynyt ja toiminta on saatu ripeästi käyntiin. Ensimmäisten toimintavuosien painopisteinä ovat säätiön toimintamallien kehittäminen, säätiön varallisuuden tuottava ja turvallinen hoito sekä ensimmäisten avustuksien jakaminen säätiön tarkoituksen mukaisiin hankkeisiin. Lisäksi säätiö selvittää eri vaihtoehtoja toimintakeskuksen perustamista varten.

Säätiön hallituksen ensimmäisen toimikauden kokoonpano oli seuraava:
Juha Kankuri, John Viktor Hännisen suvun edustaja – puheenjohtaja
Antti Lehtinen, Siiri Sofia Hännisen (os. Sellgrén) suvun edustaja – varapuheenjohtaja
Varpu-Leena Malmgren, Vihdin kunta
Sampo Luukkonen, Vihdin seurakunta
Pirjo Leväniemi, Perusturvakuntayhtymä Karviainen
Pekka Välimaa, Länsi-Uudenmaan Säästöpankki

Säätiön ensimmäiseksi asiamieheksi hallitus on kutsunut Kari Liukon.

Ensimmäinen muutos hallituksen kokoonpanoon tapahtui keväällä 2015, kun Vihdin seurakunnan edustaja Sampo Luukkonen siirtyi toisen seurakunnan palvelukseen. Seurakunta on valitsi hänen tilalleen säätiön hallitukseen Kari Tuovisen.

Marraskuussa 2015 säätiö sai suruviestin, kun Länsi-Uudenmaan Säästöpankin edustajana hallituksessa toiminut pankinjohtaja Pekka Välimaa oli kuollut yllättäen. Pekan tilalle hallitukseen tuli pankinjohtaja Tuomo Paaso.

Vihdin seurakunnan edustaja vaihtui vuoden 2016 joulukuussa kun Kari Tuovinen oli siirtynyt toisen työnantajan palvelukseen. Seurakunnan edustajana aloitti seurakuntapastori Sanna Kilpelänaho.

Säätiön hallituksen uusi, kolmen vuoden mittainen toimikausi alkoi huhtikuussa 2017.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen edustajana toiminut Pirjo Leväniemi jättäytyi pois luottamustehtävistään vuoden 2017 kuntavaalien yhteydessä. Karviainen nimesi syksyllä 2017 uudeksi edustajakseen säätiön hallitukseen Arja Uusitalon.

Juha Kankuri oli kertonut halustaan jäädä pois hallituksen puheenjohtajan tehtävistä. Sääntömääräisen vuosikokouksen yhteydessä huhtikuussa 2020 säätiön uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Antti Lehtinen ja samalla Juha Kankuri siirtyi varapuheenjohtajaksi. Säätiön hallituksen uusi kolmen vuoden mittainen toimikausi alkoi huhtikuussa 2020.

Vuoden 2021 kuntavaalit toivat seuraavan muutoksen säätiön hallitukseen. Säätiön hallituksessa ansiokkaasti sen alusta alkaen toiminut Varpu-Leena Malmgren ei enää asettunut kuntavaaleihin ehdolle ja jäi siten pois myös säätiön hallituksen toiminnasta kesällä 2021. Syksyllä vaalien jälkeen Vihdin kunta nimesi uudeksi edustajakseen säätiön hallitukseen Heidi Nordmanin.

Kesällä 2023 Vihdin seurakunnan edustaja Sanna Kilpelänaho erosi Vihdin seurakunnan palveluksesta ja syksyllä seurakunnan uudeksi edustajaksi säätiön hallitukseen tuli yhteisötyöntekijä/diakoni Maria Hanhikorpi.


Hallitus-2014_b

Säätiön ensimmäinen hallitus ja säätiön asiamies syksyllä 2014.
Kuvassa vasemmalta: Pekka Välimaa, Kari Liukko, Varpu-Leena Malmgren, Antti Lehtinen, Pirjo Leväniemi, Sampo Luukkonen ja Juha Kankuri.
Kuva: Jetta Tschokkinen.Säätiön hallitus ja säätiön asiamies kuvattuna kesällä 2018.
Kuvassa vasemmalta: Kari Liukko, Varpu-Leena Malmgren, Juha Kankuri, Sanna Kilpelänaho, Antti Lehtinen ja Tuomo Paaso. Kuvasta puuttuu: Arja Uusitalo.
Kuva: Antti Hannuniemi.