Tuovi Siiri Hännisen säätiö tukee Vihdin alueen yleishyödyllisiä hankkeita 88 000 eurolla vuonna 2022

17.8.2022 Tiedote – vapaa julkaistavaksi

Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuki sen tarkoituksen mukaiselle toiminnalle lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyön parissa Vihdin alueella jatkuu. Säätiön hallitus on päättänyt myöntää jatkoavustuksia Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Uudenmaan piirille ja Nummelan Palloseuralle (NuPS).

Tuovi Siiri Hännisen säätiö on perustamisensa jälkeen tukenut Vihdin alueen lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyötä useissa eri hankkeissa. Säätiö jakaa vuosittaisia avustuksia säätiön varainhoidosta saaduilla tuotoilla. Vuoden 2022 avustuspäätöksien myötä säätiön myöntämien avustuksien kokonaismäärä hipoo jo 600 000 euron rajapyykkiä.

Säätiön hallitus on päättänyt myöntää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirille 45 000 euron suuruisen avustuksen vuodelle 2022. Vihdissä, kuten monissa muissakin Suomen kunnissa resurssit ja mahdollisuudet tarjota lapsiperheille suunnattua ennakoivaa perhe- ja nuorisotyötä ovat rajalliset. Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuen turvin MLL on jatkanut jo vakiintuneita tukitoimintoja lapsiperheiden ja lasten tueksi Vihdin alueella.

Nummelan Palloseura (NuPS) käynnisti vuonna 2015 ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille”-hankkeen, jonka myötä Vihdin alueelle on syntynyt kansallistakin huomiota herättänyt palvelumalli. NuPS on ns. kolmannen sektorin toimija, joka tuottaa vihtiläisille kotona asuville ikäihmisille terveyttä ja hyvinvointia parantavia palveluja yhteistyössä Vihdin kunnan ja Peruskuntayhtymä Karviaisen kanssa. Säätiön myöntämä avustus vuodelle 2022 on suuruudeltaan 43 000 euroa. Myönnetyn avustuksen tukemana NuPS voi palkata koulutettuja lähiliikuttajia hankkeeseen. Wirtaa vihtiläisille vanhuksille-hanke on saanut hankkeeseen myös Uudenmaan UKKE-rahoitusta.

”Säätiön toiminta lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyön tukijana Vihdissä alkaa vakiintumaan. MLL ja NuPS ovat tukeneet säätiön yleishyödyllistä tarkoitusta erinomaisesti.”, toteaa Tuovi Siiri Hännisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Lehtinen.

Lisätietoja:

Kari Liukko, asiamies, Tuovi Siiri Hännisen säätiö
Puh. 040 842 94 96, kari.liukko (ät) tsh-saatio.fi