Tuovi Siiri Hännisen säätiö myönsi uusia avustuksia Vihdin alueen yleishyödyllisiin hankkeisiin vuodelle 2023

23.1.2023 Tiedote – vapaa julkaistavaksi

Vihtiläinen Tuovi Siiri Hännisen säätiö jatkaa aktiivista toimintaansa lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyön parissa jo kymmenettä vuotta. Säätiön hallitus on myöntänyt uusia avustuksia vuodelle 2023, joiden myötä Vihdin alueelle kanavoitujen avustusten kokonaismäärä lähentelee jo 700 000 euron rajapyykkiä.

Tuovi Siiri Hännisen säätiö on perustamisensa jälkeen tukenut Vihdin alueen lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyötä useissa eri hankkeissa. Säätiö jakaa vuosittaisia avustuksia säätiön varainhoidosta saaduilla tuotoilla. Vuoden 2023 avustuspäätöksien myötä säätiön myöntämien avustuksien kokonaismäärä on jo 663 000 euroa.

Säätiön hallitus on päättänyt myöntää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirille 28 500 euron suuruisen avustuksen vuodelle 2023. Vihdissä, kuten monissa muissakin Suomen kunnissa resurssit ja mahdollisuudet tarjota lapsiperheille suunnattua ennakoivaa perhe- ja nuorisotyötä ovat rajalliset. Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuen turvin MLL on jatkanut jo vakiintuneita tukitoimintoja lapsiperheiden ja lasten tueksi Vihdin alueella.

Nummelan Palloseuran (NuPS) koordinoima ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille”-hanke sai alkunsa vuonna 2014. Hanke on laajentunut tämän jälkeen merkittävästi, sillä NuPS on saanut hankkeelle rahoitusta myös muilta tahoilta. Hankkeen ja siinä kehitetty palvelumalli on herättänyt mielenkiintoa kautta maan Suomen Olympiakomiteaa myöten. NuPS tuottaa vihtiläisille kotona asuville ikäihmisille terveyttä ja hyvinvointia parantavia palveluja yhteistyössä Vihdin kunnan ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa. Säätiön myöntämä avustus vuodelle 2023 on suuruudeltaan 43 000 euroa. Myönnetyn avustuksen tukemana NuPS voi työllistää koulutettuja lähiliikuttajia hankkeeseen.

Tuovi Siiri Hännisen säätiö tukee lisäksi Hiiden Omaishoitajat ry:n toimintaa Vihdin kunnan alueella 2 000 euron avustuksella. Säätiön avustuksen tukemana Hiiden Omaishoitajat ry:n jäsenet saavat mahdollisuuden kinestetiikkakoulutukseen, joka tähtää omaishoitajien parempaan jaksamiseen arjessa.

”Säätiön toiminta lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyön tukijana on saanut tukevan jalansijan Vihdissä. Säätiön yhteistyökumppaneina toimivat tahot ovat tukeneet säätiön tavoitteita ja yleishyödyllistä tarkoitusta erinomaisesti vuodesta toiseen. Säätiön tavoitteena on kehittyä ja laajentaa toimintaansa edelleen tulevina vuosina”, toteaa Tuovi Siiri Hännisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Lehtinen.

Lisätietoja:

Kari Liukko, asiamies, Tuovi Siiri Hännisen säätiö
Puh. 040 842 94 96, etunimi.sukunimi (ät) tsh-saatio.fi

Tiedote pdf-muodossa: TSH-säätiöltä uusia avustuksia Vihdin alueelle 2023