TSH-säätiö on myöntänyt uusia avustuksia Vihdin alueen lapsiin ja vanhuksiin suuntautuvan toiminnan tukemiseksi vuonna 2018

18.12.2017
TIEDOTE – VAPAA JULKAISTAVAKSI

 

Tuovi Siiri Hännisen säätiö jatkaa yhteistyötään Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Uudenmaan piirin ja Nummelan Palloseuran (NuPS) kanssa myös vuonna 2018. Säätiö päätti 13.joulukuuta pitämässään kokouksessa avustuksista, joiden turvin molemmat toimijat voivat jatkaa arvokasta toimintaansa lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyön parissa jo viidettä vuotta.

Tuovi Siiri Hännisen säätiö ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 alkaen. Säätiön hallitus myönsi 30 000 euron suuruisen avustuksen vuodelle 2018.

Vihdissä, kuten monissa muissakin Suomen kunnissa resurssit ja mahdollisuudet tarjota lapsiperheille suunnattua ennakoivaa perhe- ja nuorisotyötä ovat rajalliset. Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuen turvin MLL voi jatkaa jo vakiintuneita tukitoimintoja lapsiperheiden ja lasten tueksi. Vuoden 2018 toimintaan kuulyúvat mm. perhekahvilat, kylämummit ja – vaarit, kouluyhteistyö, jututtamot, läksyparkki, pienten lasten eroauttaminen, tilapäinen lastenhoitoapu ja perhekummitoiminta.

Nummelan Palloseura (NuPS) ja Tuovi Siiri Hännisen säätiö aloittivat yhteistyönsä syyskuussa 2015 käynnistetyllä ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille”-hankkeella. Hankkeen tavoitteena oli kehittää uraauurtava palvelumalli, jolla tuotetaan vihtiläisille kotona asuville ikäihmisille terveyttä ja hyvinvointia parantavia palveluja yhteistyössä Vihdin kunnan ja Peruskuntayhtymä Karviaisen. Uutta hankkeessa on se, että liikuntaa edistäviä palveluita ja juttuseuraa viedään vapaaehtoisten ikäihmisten koteihin ohjatusti ja turvallisesti paikallisen urheiluseuran kautta. Säätiön myöntämä avustus vuodelle 2018 on suuruudeltaan 30 000 euroa ja sen turvin NuPS työllistää yhden osa-aikaisen liikunnanohjaajan.

”Säätiön toiminnan tarkoituksena on tukea lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyötä Vihdissä. MLL:n ja NuPS:n toteuttamat hankkeet ovat tukeneet tätä erittäin hyvin”, toteaa Tuovi Siiri Hännisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Kankuri. ”Molempien hankkeiden tulokset ovat olleet positiivisia ja erittäin rohkaisevia. Säätiön hallitus näki luontevana jatkaa yhteistyötä molempien tahojen kanssa. Nummelan Palloseuran tavoitteena on laajentaa ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille”-toimintaa ulkoisen rahoituksen tukemana. Toivon, että tämä onnistuu. Myös säätiön tavoitteena on löytää uusia avustuskohteita vuoden 2018 aikana”, jatkaa Juha Kankuri.

Lisätietoja:
Kari Liukko, asiamies, Tuovi Siiri Hännisen säätiö
Puh. 040 842 94 96, kari.liukko (at) tsh-saatio.fi

 

Tiedote PDF-muodossa: TSH-säätiön avustuspäätöksiä vuodelle 2018