Mediatiedote + video WIRTAA VIHTILÄISILLE VANHUKSILLE

Toimituksille – heti julkaisuvapaa
Mediatiedote + video WIRTAA VIHTILÄISILLE VANHUKSILLE

 

”Parannusta tulee ja hyvä niin”

Yksin kotonaan asuva 84-vuotias Anni Pekki:

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä: https://youtu.be/1bXpY19YIAI

Nummelan palloseurassa pelaava ja liikunnanohjaajaksi opiskeleva 22-vuotias Otto Tapanainen käy säännöllisesti Vihdin Nummelassa asuvan Anni Pekin luona harjoituttamassa häntä. Pekki ei liikuntarajoitteisena kykene käymään kodin ulkopuolisessa liikuntaryhmässä. Etenkin kodissaan yksinasuvalle vanhukselle on tärkeää selviytyä itsenäisesti päivittäisessä arjessaan, ja lihaskunnon ylläpito auttaa tässä. Talvisäät tuovat omat pulmansa ja ulos ei monikaan ikäihminen uskalla yksin mennä, kun liukkaus pelottaa ja aiheesta.

-Liikkumisen puute heikentää nimenomaan tuki-ja liikuntaelinten toimintaa. Heikentynyt lihasvoima lisää kaatumisen riskiä ja portaissa kävely tai asiointi WC:ssä voi estyä, kertoo Tarja Marsalo, fysioterapian osastonhoitaja Karviainen kuntayhtymästä. – Vanhuksen on helpompi oppia harjoituksia tai kävelylenkkeilyä tutussa ympäristössään. Myös liikuttaja ymmärtää vanhuksen tarpeet paremmin kotiympäristössä.
Vihtiläinen TSH-säätiö, Nummelan Palloseura, Vihdin kunta ja Karviainen kuntayhtymä toteuttavat yhteisvoimin hanketta, jossa vihtiläisvanhukset saavat kotona liikuntaharjoitteita ja kaiken lisäksi toiminta on heille maksutonta.

Vihtiläisen TSH-säätiön asiamies Kari Liukko: – Hanke on erinomainen esimerkki kolmannen sektorin ja kunnan välisestä yhteistyöstä, jolla tavoitetaan kunnallisten palvelujen väliinputoamisriskissä olevia vanhuksia. – TSH-säätiö on testamenttimääräyksellä perustettu vihtiläinen säätiö, joka kantaa testamentin jättäjän, Tuovi Siiri Hännisen nimeä. Säätiö on yleishyödyllinen ja sen tarkoituksen on tukea lasten ja vanhusten suojelu- ja hoitotyötä Vihdin alueella.

Sami Miettinen, Vihdin kunnanjohtaja, pitää erittäin tärkeänä sitä, että kunta voi edistää senioriasukkaiden ja nuorten välistä vuorovaikutusta. -Vihdin kunta välittää kaikista asukkaistaan ja osoittaa heidän olevan osa tätä aktiivista yhteisöämme.

Kehityspäällikkö Timo Tuomi Nummelan Palloseurasta summaa: – Kokemukset ovat erittäin myönteiset ja positiivista palautetta olemme saaneet joka suunnasta. Vanhusten toimintakyky on testien perusteella kohentunut, heidän tyytyväisyytensä toimintaan on kyselytutkimusten mukaan erinomaisella tasolla. Oppisopimustoimisto on tyytyväinen koulutettavien monipuoliseen toimenkuvaan ja Karviainen on saanut yhden ilmaisen tukimuodon lisää vanhusten hoitoon. Myös itse liikunnanohjaaja on erittäin motivoitunut työhönsä ja kokee sen palkitsevana.

 

Lisätiedot:

Timo Tuomi p. 0500 670 254 timo.tuomi(at)vihti.fi
Tarja Marsalo p. 0440 421 243 tarja.marsalo(at)karviainen.fi
Kari Liukko p. 040 842 9496 kari.liukko(at)tsh-saatio.fi
Sami Miettinen p. 09 4258 3022 sami.miettinen(at)vihti.fi

 

Haastatteluissa ja kuvausjärjestelyissä voitte olla yhteydessä Merja Keroseen:

Merja Keronen
Viestintäasiantuntija
044 0421998
09 4258 3041
merja.keronen@vihti.fi
Vihdin kunta
PL 13, 03100 Nummela