Kutsu tiedotustilaisuuteen

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen:

Wirtaa vihtiläisille vanhuksille -pilottihanke käynnistyy

Vihdissä käynnistetään Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuella pilottihanke, jossa senioreille järjestetään liikunnallisia kotikäyntejä. Kotikäynnit tähtäävät ikäihmisten toimintakyvyn ylläpitoon ja ne toteuttaa Nummelan Palloseura.

Suomessa on valtakunnallisena tavoitteena vähentää ikäihmisten laitoshoitoa ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan asua itsenäisesti omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Perinteisen kotihoidon ohella tässä tilanteessa olisi ensiarvoisen tärkeää tarjota vanhuksille toimintakyvyn ylläpitoa vahvistavaa liikunnallista ohjausta ja tukea, mutta kuntien resurssipula on estänyt tällaisen toiminnan tarjoamisen.

Nyt Vihdissä on lähtökuopissa Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuella toteutettava vuoden kestävä pilottihanke, jossa vanhuksille järjestetään liikunnallisia kotikäyntejä. Kotikäynnit suunnataan vihtiläisille vanhuksille, joiden itsenäinen asuminen voi vaarantua heikon toimintakyvyn vuoksi tai jotka tarvitsevat tukea liikkumisen vahvistamiseen sairaalasta kotiutuessaan.

Uutta ajattelua ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille” -hankkeessa edustaa se, että liikunnalliset kotikäynnit toteuttaa urheiluseura Nummelan Palloseura.

”Säätiömme lähtee erittäin mielellään tukemaan hanketta, joka on erinomaisesti linjassa säätiömme tarkoituksen kanssa ja joka vastaa todelliseen, ajankohtaiseen tarpeeseen”, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Kankuri.

Tuovi Siiri Hännisen säätiö järjestää yhdessä Nummelan Palloseuran, Vihdin kunnan, Vihdin Vanhusten tuki ry:n sekä perusturvakuntayhtymä Karviaisen kanssa tiedotustilaisuuden, jossa kerrotaan tarkemmin ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille” -hankkeen toteuttamisesta, tavoitteista ja taustoista.

Paikalla tiedotustilaisuudessa ovat edustajat kaikista hankkeeseen osallistuvista tahoista.

Aika:   tiistai 26.8.2014 kello 8.30
Paikka:  Vihdin kunnantalo, Asemantie 30, 03100 Nummela, 4.kerros, edustustila  (karttalinkki)

Tervetuloa!
Juha Kankuri
Tuovi Siiri Hännisen säätiön hallituksen puheenjohtaja

Lisätietoja: Kari Liukko, puh. 040 842 9496
Tuovi Siiri Hännisen säätiön asiamies

Vihtiläisen Tuovi Siiri Hännisen testamentin nojalla perustettu ja hänen nimeään kantava säätiö aloitti toimintansa 25.11.2013. Säätiön tarkoituksena on edistää vanhusten ja lasten hoito- ja suojelutyötä Vihdissä.