Tiedote: Tuovi Siiri Hännisen säätiö jatkaa MLL:n ja NuPs:n lapsiin ja vanhuksiin suuntautuvan toiminnan tukemista 60 000 eurolla vuonna 2016

 

Tiedote – vapaa julkaistavaksi

Tuovi Siiri Hännisen säätiö jatkaa MLL:n ja NuPs:n lapsiin ja vanhuksiin suuntautuvan toiminnan tukemista 60 000 eurolla vuonna 2016

 

Tuovi Siiri Hännisen säätiö on päättänyt jatkaa yhteistyötään Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Uudenmaan piirin ja Nummelan Palloseuran (NuPS) kanssa myös vuonna 2016. Säätiö on päättänyt avustuksista, joiden turvin molemmat toimijat voivat jatkaa arvokasta toimintaansa lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyön parissa. 

 

Tuovi Siiri Hännisen säätiö ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 alkaen. Säätiö on jo kahden vuoden ajan tukenut MLL:n toimintaa 30 000 euron suuruisin avustuksin. Vuodelle 2016 myönnetty avustus on suuruudeltaan sama.

Vihdissä, kuten monissa muissakin Suomen kunnissa resurssit ja mahdollisuudet tarjota lapsiperheille suunnattua ennakoivaa perhe- ja nuorisotyötä ovat rajalliset. Tuovi Siiri Hännisen säätiön tuen turvin MLL voi jatkaa vuonna 2014 käynnistettyjä perheiden tukitoimintoja: tilapäistä lastenhoitoapua, perhekummitoimintaa, avointa perhekeskustoimintaa sekä kaveritoimintaa.

Nummelan Palloseuran ja Tuovi Siiri Hännisen säätiön yhteistyö käynnistyi syyskuussa 2015. Tällöin aloitettiin ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille”-niminen pilottihanke, jonka tavoitteena oli kokeilla uraauurtavaa palvelumallia. Hankkeen tavoitteena oli luoda vihtiläisille kotona asuville ikäihmisille terveyttä ja hyvinvointia parantavia palveluja yhteistyössä Vihdin kunnan, Peruskuntayhtymä Karviaisen ja Vihdin Vanhusten Tuki ry:n kanssa. Uutta hankkeessa on se, että palveluita viedään vapaaehtoisten ikäihmisten koteihin ohjatusti ja turvallisesti. NuPS:n tuottamien palvelujen laatua ja asiakkaiden kunnon kohenemista myös seurataan asiantuntijoiden tukemana. Nyt myönnetty avustus on suuruudeltaan 30 000 euroa ja sen turvin NuPS työllistää yhden osa-aikaisen liikunnanohjaajan.

”Säätiön yhteistyö MLL:n ja NuPS:n kanssa on sujunut hyvin”, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Kankuri. ”Tästä syystä oli luonnollista tehdä myönteinen päätös jatkoavustuksista vuodelle 2016. Olen hyvin tyytyväinen ”Wirtaa vihtiläisille vanhuksille”-hankkeen pilotointiin, sen tuloksiin ja erityisesti palvelun piirissä olleiden ikäihmisten positiiviseen palautteeseen. Olemme hyvillä mielin mukana tukemassa sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton että Nummelan Palloseuran toimintaa lasten ja vanhusten hoito- ja suojelutyön kehittämiseksi Vihdissä”, jatkaa Juha Kankuri.

 

Lisätietoja:

Kari Liukko, asiamies, Tuovi Siiri Hännisen säätiö
Puh. 040 842 94 96, kari.liukko (ät) tsh-saatio.fi

 

Tämä tiedote pdf-muodossa: TSH-säätiön uusia avustuspäätöksiä 2016